صداوسیما مجری‌گری «مهرشاد سهیلی» در تلویزیون را تکذیب کرد + عکس «بررسی وطن در دنیای کودک و نوجوان» در حوزه هنری خراسان رضوی بازیگر نقش ایلان ماسک معرفی شد + عکس مهرشاد سهیلی مجری برنامه اردوگاه شد + عکس موج انتقادها از فیلم جدید «نولان» | «اودیسه» در یک منطقه اشغالی فیلم‌برداری شده است حکایت دوستی عمو خرسه رقابت رسانه‌ها در جشنواره «داستان ایستادن» + فراخوان قائم‌مقام معاونت امور استان‌های رسانه ملی مشخص شد تصویری جدید از «شیرین» و «امیر» در پشت صحنه سریال «تاسیان» + عکس وزیر ارشاد، فردا (۷ مرداد)، برای پاسخ به یک سؤال راهی مجلس می‌شود عروسک جدید برنامه «کارناوال» | آیا «افتو» دارای رقیب می‌شود؟ پوستر برنامه «شفرونی» منتشر شد | برنامه جدید احسان علیخانی + عکس تیزر انیمیشن سینمایی «فرمانروای آب» منتشر شد سیدرسول فاطمی، هنرمند جوان تعزیه و تئاتر، درگذشت + علت فوت سریال انیمیشنی «هیس‌طوری» آماده نمایش شد بازگشت آرنولد شوارتزنگر در پایان جدید انیمیشن «غارتگر: قاتل قاتلان» نمایش آثار هنری و مصنوعات «جنگ ستارگان» در موزه «هنر روایی» لس‌آنجلس + عکس
سرخط خبرها

موج انتقادها از فیلم جدید «نولان» | «اودیسه» در یک منطقه اشغالی فیلم‌برداری شده است

  • کد خبر: ۳۴۸۱۴۶
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۷
موج انتقادها از فیلم جدید «نولان» | «اودیسه» در یک منطقه اشغالی فیلم‌برداری شده است
ساخت فیلم جدید «اودیسه» ساخته کریستوفر نولان در منطقه‌ای مورد مناقشه، با اتقادهایی همراه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان‌دهندگان جشنواره بین‌المللی فیلم صحرای غربی (FiSahara) از کریستوفر نولان به دلیل فیلمبرداری بخشی از فیلم جدید اقتباسی خود از «اودیسه» در شهری از صحرای غربی که تحت اشغال مراکش قرار دارد، انتقاد کرده‌اند و هشدار این اقدام می‌تواند به عادی‌سازی دهه‌ها سرکوب منجر شود.

فیلم حماسی نولان که بازیگرانی همچون مت دیمون، شارلیز ترون، زندایا، لوپیتا نیونگو و آن هاتاوی در آن حضور دارند، قرار است در ۱۷ جولای ۲۰۲۶ اکران شود.

طبق اعلام استودیوی هالیوودی یونیورسال، این پروژه به‌عنوان «یک حماسه اکشن اسطوره‌ای که در سراسر جهان فیلمبرداری شده» توصیف شده و با فناوری جدید فیلمبرداری آیمکس ساخته می‌شود.

با این حال، تصمیم به فیلمبرداری در شهر ساحلی داخلا در صحرای غربی که از زمان خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶ توسط مراکش ضمیمه و اشغال شده، انتقاد‌های تندی را از سوی فعالان صحراوی و تبعیدی‌هایی که مجبور به ترک سرزمین خود شده‌اند، برانگیخته است.

به گزارش گاردین، سازمان ملل متحد، صحرای غربی را «قلمرو غیرخودگردان» می‌داند. در گزارشی که سال گذشته دبیرکل سازمان ملل منتشر کرد، آمده بود که دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان از سال ۲۰۱۵ تاکنون اجازه ورود به این سرزمین را نداشته و همچنان گزارش‌هایی از نقض حقوق بشر از جمله تهدید، نظارت و تبعیض علیه افراد صحراوی به‌ویژه فعالان استقلال‌طلب دریافت می‌شود.

عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است «مقامات به محدود کردن مخالفت‌ها و حقوق آزادی انجمن‌ها و تجمعات مسالمت‌آمیز در صحرای غربی ادامه می‌دهند.»

همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز، این منطقه را «بیابانی برای روزنامه‌نگاران» توصیف کرده و از شکنجه، بازداشت، خشونت فیزیکی، آزار و اذیت، کارزار‌های تخریب و محکومیت‌های طولانی‌مدت برای خبرنگاران صحراوی خبر داده است.

ماه گذشته، بریتانیا پیشنهاد کرد با طرحی برای باقی ماندن صحرای غربی تحت حاکمیت مراکش، اما با درجه‌ای از خودمختاری موافقت می‌کند.

سازمان‌دهندگان جشنواره صحرای غربی (FiSahara) می‌گویند حضور عوامل و بازیگران مشهور هالیوودی در شهر داخلا به سفیدنمایی اشغالگری مراکش و عادی‌سازی سرکوب مردم صحراوی کمک می‌کند.

به گفته ماریا کاریون، مدیر اجرایی این جشنواره گفت: «داخلا لوکیشنی زیبا با تپه‌های شنی سینمایی است، اما پیش از هر چیز، شهری اشغالی و نظامی‌شده است که مردم بومی آن تحت سرکوب شدید نیرو‌های اشغالگر مراکش قرار دارند. با فیلمبرداری بخشی از «اودیسه» در قلمروی اشغالی، نولان و تیمش (شاید ناآگاهانه) به سرکوب مردم صحراوی و تلاش‌های مراکش برای عادی‌سازی اشغال کمک می‌کنند.»

این جشنواره از نولان و عوامل فیلم خواسته است «در کنار مردم صحراوی که ۵۰ سال است تحت اشغال نظامی زندگی می‌کنند و برای مبارزه مسالمت‌آمیز در راه تعیین سرنوشت خود بار‌ها زندانی و شکنجه شده‌اند، بایستند.»

به گفته منتقدان، مراکش می‌کوشد با استفاده از گردشگری و پروژه‌های فرهنگی، اشغال صحرای غربی را در سطح بین‌المللی عادی جلوه دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->